Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Hack bij leverancier. Pas op je e-mail!

AddComm, een leverancier die voor Waterbedrijf Groningen onder andere rekeningen per post en per e-mail naar klanten verstuurt, is het doelwit geworden van een cyberaanval. Het bedrijf onderzoekt momenteel of er gegevens van Waterbedrijf Groningen-klanten in verkeerde handen terecht zijn gekomen. Dat is nu nog niet bekend. We hopen zo snel mogelijk uitsluitsel te krijgen van AddComm, zodat we onze klanten verder kunnen informeren.

Waterbedrijf Groningen vindt het belangrijk dat klantgegevens veilig zijn en gaat daar zorgvuldig mee om. We zijn alert en hebben een voorlopige melding gedaan van de cyberaanval bij de Autoriteit Persoonsgegevens. 

Wat je zelf kunt doen

Omdat je data mogelijk in handen is gekomen van de hacker, is het extra belangrijk dat je alert bent op inkomende e-mails.  

  • Ontvang je een e-mail van een onbekende afzender en vertrouw je dit niet? Open deze niet en gooi hem weg. 
  • Klik niet op linkjes of bestandsbijlagen in e-mails van een onbekende of verdachte afzender. 
  • Wees voorzichtig met verzoeken om persoonlijke informatie via e-mail, sms of telefoon, zelfs als het lijkt alsof deze van Waterbedrijf Groningen afkomstig zijn. 
  • Twijfel je aan de echtheid van een mail van Waterbedrijf Groningen? Bel dan altijd met onze klantenservice.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met onze klantenservice, via 050 368 86 88. Wil je meer weten over ons privacybeleid, ga naar Disclaimer & privacy – Waterbedrijf Groningen