Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Open dag zuiveringslocatie Garmerwolde op 25 juni 2022

Op zaterdag 25 juni aanstaande organiseren Waterschap Noorderzijlvest, industriewaterleverancier North Water en Waterbedrijf Groningen de open dag 'Water voor later' op het zuiveringsterrein bij Garmerwolde.

Tijdens de open dag kunnen belangstellenden de nieuwe industriewaterzuivering van North Water bekijken en een rondleiding volgen op de bestaande rioolwaterzuivering van Waterschap Noorderzijlvest. Daarnaast zijn er activiteiten voor jong en oud om meer te weten te komen over water voor later.

Hoe zuiveren we ons water?

Hoe wordt het rioolwater van stadjers gezuiverd? Ontdek het tijdens één van de unieke rondleidingen op de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) van Waterschap Noorderzijlvest (minimumleeftijd 8 jaar). Tip: meld je snel aan want plekken voor de rondleidingen zijn beperkt! Ook kan er een kijkje genomen worden op de nieuwe industriewaterzuivering, waar North Water -industriewaterdochter van Waterbedrijf Groningen en Evides Industriewater- op een duurzame manier industriewater aan de Eemshaven levert. Geniet van de festivalsfeer, een lekker ijsje en speel mee met het reuze Water Ganzenbord. Vergeet niet een spannende Spetterspeurtocht of handige douchetimer mee naar huis te nemen! Aanmelden kan via deze link.

Straks genoeg water begint nu, niet later

De beschikbaarheid van water is altijd een vanzelfsprekendheid geweest. Maar de stijgende vraag zet deze beschikbaarheid onder druk.  Dit betekent dat we op een andere manier met water om moeten gaan en slimme, duurzame keuzes moeten maken. Kunnen we ons afvalwater hergebruiken? Door bijvoorbeeld slimmer te zuiveren en medicijnresten uit te halen? Om het daarna te gebruiken als bron voor het zuiveren van water voor de industrie in Delfzijl en de Eemshaven? Waardoor drinkwaterbronnen behouden blijven voor drinkwater? Door anders met water om te gaan, anders naar water te kijken en te zoeken naar alternatieve bronnen kunnen we samen werken aan een duurzame watervoorziening.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.