Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Oude loods omgetoverd tot bedrijspand van de toekomst

Woensdag 11 april wordt op het Hoogezandse industrieterrein Martenshoek Noord het nieuwe multifunctionele centraal magazijn van Waterbedrijf Groningen officieel geopend. In slechts driekwart jaar werd een bestaand, ouder bedrijfspand aan de Fultonweg getransformeerd in een moderne, energie-neutrale nieuwe vestiging van het Waterbedrijf.

Woensdag 11 april wordt op het Hoogezandse industrieterrein Martenshoek Noord het nieuwe multifunctionele centraal magazijn van Waterbedrijf Groningen officieel geopend. In slechts driekwart jaar werd een bestaand, ouder bedrijfspand aan de Fultonweg getransformeerd in een moderne, energie-neutrale nieuwe vestiging van het Waterbedrijf. De officiële opening wordt verricht door directeur Riksta Zwart en wethouder Peter Verschuren (Midden-Groningen) in samenwerking met de overige aandeelhouders van het waterbedrijf, de Groninger gemeenten en de provincie Groningen.

Naar één locatie

In de loop der jaren groeide de wens om de ‘steunpunten’ in Groningen en Winschoten samen met het magazijn in Zuidbroek te huisvesten op één locatie. Na de mogelijkheid van nieuwbouw te hebben onderzocht, is uiteindelijk de keuze gevallen op een bestaand pand aan de Fultonweg in Hoogezand. Om meerdere redenen is dit een hele logische keuze. ‘Niet alleen vanwege de locatie en het feit dat het gebouw voldoet aan onze unieke ruimtebehoefte’ aldus Riksta Zwart, ‘maar ook omdat we op deze manier een mooie nieuwe bestemming kunnen geven aan een bestaand pand in plaats van nieuwbouw’.

'All electric'

Het Groningse architectenbureau Team 4 tekende voor het ontwerp van deze ingrijpende herbestemming. Het meest in het oog springt de gevel van glas en blauwe, witte en zilveren vlakken die het pand perfect aansluit aan de duurzame missie van het waterbedrijf én de ligging aan het Winschoterdiep kanaal. Bij de renovatie is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen. De rigoureuze verbouwing was een uitgelezen kans deze multifunctionele ruimte geschikt te maken voor de toekomst. Het gebouw is ‘all electric’ en voorziet in de eigen energiebehoefte. Op het dak zijn 1664 zonnepanelen geplaatst die een gasaansluiting overbodig maken.