Skip to content Skip to navigation

Tijdelijk lagere druk door verandering in waterlevering Hoogkerk

  • Gepubliceerd op 14 juli 2021

De komende maanden gaan we inwoners van Hoogkerk voorzien van drinkwater vanuit onze productielocatie De Punt. Op dit moment krijgt Hoogkerk drinkwater geleverd door productielocatie Nietap. Door deze wijziging, die we in de loop van woensdag 14 juli doorvoeren, kunnen we de waterlevering beter verdelen over de provincie Groningen

Waarom is deze verandering in waterlevering nodig?

Vanuit onze vijf productielocaties leveren we drinkwater aan alle inwoners van de provincie Groningen via een uitgebreid leidingnet. Locatie De Punt levert aan de stad Groningen en locaties Nietap, Onnen, De Groeve en Sellingen leveren water aan de provincie. Om er voor te kunnen zorgen dat er op alle momenten van de dag altijd overal voldoende water is, passen we tijdelijk de waterlevering Stad en Provincie aan. Hierdoor kunnen we de waterlevering beter verdelen over de vijf productielocaties.

Wat merken inwoners van Hoogkerk hiervan?

Het leidingnet in de provincie heeft een hogere druk dan de stad. Omdat het drinkwater in Hoogkerk binnenkort wordt geleverd vanuit De Punt, kan het zijn dat er een iets lagere waterdruk wordt ervaren. Dit komt doordat de druk in de stad lager is dan in de rest van de provincie.

We voeren deze wijziging in waterlevering in de loop van woensdag 14 juli uit. De waterdruk blijft na doorvoering van de wijziging ruimschoots voldoen aan de gestelde minimale eisen (minimaal 1,5 bar), maar de waterdruk is mogelijk wat lager dan dat inwoners gewend zijn.

Hydrofoor- en/of sprinklerinstallatie

Maakt u in uw woning of pand gebruik van een hydrofoor- en/of sprinklerinstallatie(s)? Door de lagere waterdruk bestaat de kans dat dit soort installaties storingen melden. Dit kan verholpen worden door de installatie te resetten. Hoewel wij de kans hierop erg klein inschatten, willen wij u uit voorzorg attenderen.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.