Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Langdurige vakantie tijdens vorstperiode?

Als je een lange tijd van huis weggaat en de verwarming uit wilt zetten, dan kun je het beste de gehele drinkwaterinstallatie afsluiten en aftappen. Omdat toch nog wat water in de watermeter, de hoofdkraan en toevoerleiding achterblijft, moet de ruimte waarin ze zich bevinden wel vorstvrij blijven.

Vergeet ook de andere toestellen niet, zoals de geiser, de boiler en natuurlijk de c.v.-installatie. Tap de geiser af volgens de voorschriften van de fabrikant. Als je die niet hebt, informeer er dan naar bij de eigenaar van de woning of bij een installateur. Schakel de boiler uit en doof de geiservlam, anders kunnen die apparaten beschadigd worden. Je kunt een installateur vragen om advies als je alle installaties wilt uitschakelen.