Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Werken bij Waterbedrijf Groningen

Werken bij Waterbedrijf Groningen is voor ons een bron van inspiratie, energie en voldoening. Wij werken letterlijk aan de bron. Dag en nacht zijn wij in de weer om te zorgen dat er bij alle Groningers schoon en lekker water uit de kranen komt. Betrouwbaar drinkwater lijkt misschien wel de normaalste zaak van de wereld, maar eigenlijk is het heel bijzonder!

Bekijk vacatures

Onze werkvelden

Momenteel zoeken we mensen die ons team willen versterken bij alle ontwikkelingen en projecten die spelen op het gebied van drinkwater, industriewater en duurzaamheid. Ben jij diegene die we zoeken?

Werken aan de bron

Bij Waterbedrijf Groningen werken we aan de bron. Dag en nacht zijn wij in de weer om te zorgen dat er bij alle Groningers helder en zuiver water uit de kranen komt. Betrouwbaar drinkwater lijkt misschien wel de normaalste zaak van de wereld, maar eigenlijk is het heel bijzonder! Het water dat wij leveren vindt haar oorsprong in zowel grond- als oppervlaktewater. Grondwater is afkomstig van het Drents Plateau. In waterwingebieden pompen we het op. De Drentsche Aa is de bron van het oppervlaktewater. Een natuurlijke bron vanuit een Nationaal Park, waar natuur met een hoofdletter N geschreven wordt.

Werken bij Waterbedrijf Groningen is dan ook letterlijk werken aan de bron. Zorgen dat stromend water, in de diepe ondergrond of uit een lieflijk riviertje dat door een prachtige landschap meandert, nog zuiverder en puurder bij de mensen komt. Die gedachte, dat idee, is voor ons als medewerkers een bron van inspiratie, energie en voldoening!

Ambitieus en veelzijdig

Met ongeveer 235 medewerkers in vaste dienst en een relatief klein verzorgingsgebied behoren we niet tot de grootste waterbedrijven van Nederland. Toch zijn we zeer ambitieus. Behalve dat we elke dag aan de bron werken aan schoon, betrouwbaar en lekker drinkwater, buigen we ons ook over maatschappelijke vraagstukken rond volksgezondheid, natuurbehoud, duurzaamheid, bestuur, ruimtelijke ordening, werkgelegenheid en innovatie.

Maatschappelijk nut

Waterbedrijf Groningen wil als maatschappelijke organisatie de waterbelangen in de regio duurzaam veilig stellen. Het gaat niet alleen om drinkwater, maar om álle waterbelangen. En het gaat niet alleen om de waterbelangen van vandaag en morgen, maar ook voor de komende generaties.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid en samenwerking zijn daarom leidend in onze bedrijfsvoering. Door onze activiteiten op een verantwoorde en duurzame manier uit te voeren, en door constant bezig te blijven met het verbreden en versterken van onze dienstverlening, werken wij mee aan een duurzame toekomst.

Meer dan drinkwater

Onze kerntaak is het produceren van schoon drinkwater. Maar we doen meer. Veel meer. Zo leveren we industriewater (op maat) voor North Water, watertechnologie via WLN en op het gebied van water en energie zijn tal van projecten in voorbereiding en uitvoering.

Werken over de grens

Medewerkers van Waterbedrijf Groningen hebben de mogelijkheid om voor korte of langere tijd in het buitenland te werken namens VEI, een initiatief van een aantal Nederlandse drinkwaterbedrijven. Zij hebben in hun lange bestaan een schat aan expertise en ervaring opgebouwd. Expertise die ze kosteloos ter beschikking stellen aan waterbedrijven in ontwikkelingslanden om deze sterker, gezonder en veerkrachtiger te maken. Met als doel: universele toegang tot schoon drinkwater.

Lees meer

De menselijke factor

Duurzaamheid gaat niet alleen om fysieke componenten als milieu, grondstoffen, water, energie en mobiliteit, maar ook om de menselijke factor. Waterbedrijf Groningen wil duurzaam omgaan met haar medewerkers; zij vormen het belangrijkste kapitaal, hoe geavanceerd onze installaties en processen ook zijn.

Welzijn en persoonlijke ontwikkeling

Om onze doelen te bereiken werken we samen met verschillende organisaties, zowel met andere waterbedrijven als met organisaties in de regio. En onze medewerkers krijgen de ruimte om het beste uit zichzelf te halen. We besteden veel aandacht aan het welzijn en de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers.

Vacatures

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.