Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Een eerste indruk van Waterbedrijf Groningen

blog van een nieuwe medewerker

Benieuwd hoe het is om bij het Waterbedrijf Groningen te werken? Merel Melief ging deze maand als tekstschrijver aan de slag bij Waterbedrijf Groningen. Over haar eerste indruk, en die van twee andere nieuwe collega’s schreef ze een blog.

Nieuwe wereld

Het was me wel eens opgevallen, het logo met druppels die samen een cirkel vormen en daaronder de naam van Waterbedrijf Groningen. Als ik naar IKEA ging bijvoorbeeld en voor het stoplicht stond.  Of als ik langs Nietap reed om mijn kinderen naar school te brengen. Belangrijker nog: elke keer dat ik water uit de kraan dronk of onder de douche ging kwam ik indirect met het waterbedrijf in aanraking. Maar wat er allemaal aan vooraf gaat voordat het water uit de kraan stroomt, daar stond ik niet zo bij stil.  

Waar ik precies ging werken ontdekte ik eigenlijk pas in de eerste weken. Bijvoorbeeld toen ik zonder erbij na te denken een foto maakte op één van de locaties en te horen kreeg dat het om gevoelige informatie ging. Of toen mijn collega met mij alle vijf verdiepingen afging en ik zag hoeveel verschillende mensen en werkzaamheden eraan te pas komen. En toen waren we nog niet eens in aan de Fultonweg in Hoogezand geweest, waar onder andere de monteurs en het Centraal Magazijn zitten.  

Warm welkom

Ik was niet de enige die deze maand welkom werd geheten bij Waterbedrijf Groningen. Zo beschrijft Assetmanager leidingnet Arjan Hekker: ‘Mijn eerste indruk van Waterbedrijf Groningen is erg goed. De ontvangst door mijn nieuwe collega’s heb ik als heel fijn ervaren. Iedereen is vriendelijk en behulpzaam.’ Die positieve ervaring heeft ook Danny Drent: ‘Wat mij vooral is opgevallen is dat de collega’s je allemaal een warm welkom heten en je oprecht willen helpen als je vragen hebt.’ 

De openheid en het enthousiasme naar mij als nieuwe collega viel ook mij op en maakte het gemakkelijk om te wennen. Wat ik ook sprekend vond: veel mensen die ik sprak werken al meer dan twintig jaar voor het bedrijf en sommige zelfs tegen de veertig. Dat moet toch een goed teken zijn! 

Termen en afkortingen

Toen ik op mijn eerste werkdag werd bijgepraat over het reilen en zeilen van het bedrijf stond ik soms wel even met mijn oren te klapperen. Met termen en afkortingen als: NPB, NBD, WLN, zinkers en gestuurde boring hadden had ik wel even nodig om te begrijpen wat er precies bedoeld werd. Ook Danny moest hier even aan wennen: ‘Mijn functie is operationeel inkoper voor het waterbedrijf, hierin worden veel technische termen gebruikt, hierin heb ik nog veel te leren.’ 

Gelukkig herkent Arjan het gebruik van afkortingen wel van zijn vorige werkplek en heeft hij nog een goede tip: ‘Uit ervaring weet ik dat je de afkortingen wel leert kennen en vooral niet moet schromen om te vragen als je niet weet wat de afkorting betekent.’  

Werken aan de bron

Een belangrijke meerwaarde van het werken bij het Waterbedrijf Groningen is natuurlijk ook het product. Drinkwater is een belangrijk thema voor een gezonde en duurzame toekomst. De gedachte dat je daar een steentje aan bijdraagt geeft een goed gevoel.  

Ben je ook enthousiast geworden? Houd dan onze vacatures in de gaten!