Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Ik wil er best voor betalen

Het was lastig om een geschikte datum te vinden, maar het is gelukt! Met een aantal vriendinnen zit ik aan tafel in een gezellig restaurantje. Om gesprekstof zitten we nooit verlegen.

Het was lastig om een geschikte datum te vinden, maar het is gelukt! Met een aantal vriendinnen zit ik aan tafel in een gezellig restaurantje. Om gesprekstof zitten we nooit verlegen. We beginnen met stokbroodjes vooraf. Bij de garnalenkroketten bestel ik een glas rode wijn en vraag daarbij om een glaasje kraanwater. De avond is nog lang en met deze temperaturen kun je maar beter rustig aan doen denk ik bij mezelf. “Ons bedrijf heeft de strikte regel om geen kraanwater aan de gasten te schenken”. Hoezo!? Ik snap ook wel dat kraanwater niet gratis is en wil er ook best voor betalen. Maar nee, we kunnen geen kraanwater bestellen. Flessenwater is beschikbaar à € 3,50 per fles.

Het is niet de eerste keer dat ik dit hoor. En dat terwijl bijna iedere horecagelegenheid wel iets op z’n flyers heeft staan over biologische bloemkool, verantwoorde spareribs of groene smoothies. Waarom is dan de keuze maken voor kraanwater zo moeilijk? De kwaliteit van kraanwater in Nederland is uitstekend. Beste van de wereld om preciezer te zijn. Waarom gebruiken we het dan niet?

De avond vliegt voorbij. Na zes stukken stokbrood, drie glazen wijn, twee borden tapas én een fles water, is het tijd om op te stappen.

Fooi?? Nee dit keer even niet…

Gerbrich Lemstra
Communicatieadviseur bij Waterbedrijf Groningen