Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Let op: onze Zelf Regelen omgeving is op dit moment buiten gebruik. Je kunt momenteel geen wijzigingen doorgeven via onze portal.

Al 40 jaar gezamenlijke, duurzame inzet op Water & Natuur

Al 40 jaar lang zet DonkerGroen van Donker Groep zich bij Waterbedrijf Groningen in voor duurzaam natuur- & terreinbeheer.

 

Al 40 jaar lang zet DonkerGroen van Donker Groep zich bij Waterbedrijf Groningen in voor duurzaam natuur- & terreinbeheer. 4O jaar… dat is toch wel iets meer dan zomaar een bijzondere mijlpaal van trouwe samenwerking!

Helemaal als je je realiseert dat eens in de zoveel jaar het groenbeheer weer opnieuw wordt aanbesteed en Donker Groen telkens toch weer als beste aanbieder uit de bus kwam. Maar ook als je beseft dat er in de afgelopen decennia best veel veranderingen voorbijkwamen, zoals bijvoorbeeld de fusie van het toenmalige GWG (Gemeentelijke Waterbedrijf Groningen) en de WAPROG (Waterleidingbedrijf Provincie Groningen) tot het huidige Waterbedrijf Groningen. En natuurlijk onderging ook Donker Groen zelf de nodige veranderingen, net zoals dat het vakgebied natuur- en terreinbeer en de manier van uitvoering niet heeft stilgestaan.

Voorman Martijn van Klaveren, in dienst bij Donker Groen, maar bijna dagelijks werkzaam bij Waterbedrijf Groningen, kan vanuit beide kanten over al deze ontwikkelingen en veranderingen kan meepraten. Martijn is vanuit DonkerGroen al dertig jaar onafgebroken betrokken bij het onderhoud en beheer van al onze locaties. Martijn kent zodoende elke sloot, boom en grasspriet op onze terreinen. Dit alles maakt het dus best bijzonder om al zo lang samen te werken, en aan de andere kant toch ook weer niet omdat de gemene deler was, is én blijft: het besef en de overtuiging dat water & natuur hand in hand gaan en dat je hier dus ook op een duurzame manier goed voor zorgt!

 

Robuuste bank: tastbaar aandenken ‘samen werken aan water en natuur’

Om het gezamenlijke jubileum niet zomaar ongemerkt voorbij te laten gaan bood Donker Groen ons een prachtcadeau aan: een robuuste bank uit één stuk gemaakt van een oude meerpaal. Een mooi tastbaar aandenken aan de robuuste samenwerking op een ook zeer passende plek: op onze locatie De Punt aan de rand van de Drentsche Aa nabij onze inlaat en tegelijk ook een mooie symbolische weerspiegeling van water en natuur.

#duurzaam #samenwerken #waterennatuur #circulariteit #werkenaandebron #watervoorlater