Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Factuur in nieuwe huisstijl: echt of nepmail?

De nota van Waterbedrijf Groningen ziet er anders uit. Klopt dit wel?

De voorschotnota van Waterbedrijf Groningen ziet er anders uit dan normaal. Twijfelt u aan de echtheid van de nota of afzender? Wij geven u graag wat uitleg en tips.

We attenderen dikwijls onze klanten dat er nepmails en/of (valse) facturen van dubieuze afzenders in omloop zijn. Hierdoor bent u wellicht extra scherp op onze facturen en dat is altijd goed! Je kunt tegenwoordig immers niet scherp genoeg zijn om vervelende ellende te voorkomen. De nota verschijnt sinds kort in een nieuwe stijl en dat valt sommige klanten op en/of zorgt voor extra alertheid bij klanten.

De voorschot nota ziet er inderdaad anders uit

We frissen momenteel onze huisstijl op met enkele aanpassingen. Onze basis is en blijft hetzelfde, maar naast ons herkenbare logo en vaste kleuren wit & donkerblauw gebruiken we sinds kort een paar extra steunkleuren zoals zongeel, zachtroze, frisgroen, warmrood en luchtblauw. Fris en eigentijds, maar zeker ook met behoud van onze vaste basis. Onze nieuwsbrief verscheen al wel eerder in deze nieuwe stijl en sinds deze week verschijnt ook de factuur in de aangepaste stijl.

Waar kunt u op letten?

  • Twijfelt u eraan of het een echte – of valse nota  is? Bekijk de afbeelding hieronder om te zien hoe de factuur in de nieuwe stijl er uit ziet.
  • Ook kunt u altijd de afzender controleren van een mail, digitale nota of nieuwsbrief e.d. op (on)juiste gegevens. Lees hieronder hoe u kunt controleren of de link correct is is en/of waar een link echt naar leidt:
    • pc/laptop: zweef met het muispijltje boven een link. Linksonder op het scherm of vlak boven de muiscursor verschijnt het webadres waarnaar de link verwijst
    • smartphone/tablet: druk de link in totdat er een venstertje verschijnt met het webadres.
  • Een echt webadres bestaat altijd uit de naam van het bedrijf, gevolgd door een punt en daarna vaak .nl of soms .com. Samen wordt dit de domeinnaam genoemd, zoals bijvoorbeeld: waterbedrijfgroningen.nl. Een valse afzender is bijv. dat je als afzender in je mailijst ziet staan: BOL.com maar zweef je vervolgens over de naam dan zie je staan: <BDJWJBSD@12926.addr.es> Er ontbreekt hier dus een echte domeinnaam (bedrijfsnaam.nl).
  • Kijk hier voor (nog) meer info en tips: Voorbeelden phisingmails (nepmails) | Consumentenbond
  • Twijfelt u ondanks alle bovenstaande info en tips aan een e-mail, nieuwsbrief of nota van Waterbedrijf Groningen? Belt u dan met onze Klantenservice. Want zoals al eerder gezegd: je kunt niet scherp genoeg blijven op mogelijk valse/dubieuze mails en afzenders.