Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Geef deze kerst kraanwater cadeau

Onze wens voor 2021: schoon drinkwater voor iedereen! Help je mee?

Bij het doorgeven van de meterstand, sta je weer even stil bij je waterverbruik: was het meer of minder dan vorig jaar? In Nederland is kraanwater heel gewoon, maar wist je dat ruim 884 miljoen mensen wereldwijd geen toegang hebben tot betrouwbaar drinkwater? Wat ons betreft veel te veel.

Kraanwaterfonds Water for Life

Water for Life, een initiatief van de Nederlandse drinkwaterbedrijven, zet wereldwijd projecten op om mensen in arme wijken toegang tot veilig en betrouwbaar kraanwater te geven. Help mee en maak het verschil: met 18 euro help je al één persoon aan water.

De opbrengsten van Water for Life gaan 100% naar projecten in het buitenland. Daarnaast zetten medewerkers van Waterbedrijf Groningen hun kennis en expertise in om drinkwaterbedrijven in andere werelddelen te helpen. Jaarlijks reizen er een aantal van onze collega’s af naar bijvoorbeeld Azië of Afrika. De komende tijd zullen we hun ervaringen delen.

Bekijk de video: Water for Life

Geef jij deze kerst kraanwater cadeau?

In Nederland draai je de kraan open voor een glas heerlijk drinkwater. Maar drinkwater is niet overal vanzelfsprekend. In Nederland zijn wij ons steeds meer bewust van het belang van drinkwater en goede hygiëne, mede door corona. Gelukkig, want goed en veilig drinkwater is van levensbelang. Helaas hebben wereldwijd nog steeds miljoenen mensen geen toegang tot kraanwater. Zo ook Lina in Mozambique.

Help je mee?

Onze wens voor 2021: schoon drinkwater voor iedereen! Help je mee? Al voor 18 euro help je iemand als Lina aan betrouwbaar kraanwater.