Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Kans op lage waterdruk in omgeving Lauwersoog

Door werkzaamheden is er kans op soms een kort moment een iets lagere waterdruk in de periode van 31 januari 08.00 uur tot 08 februari 17.00 uur.

In de periode van 31 januari 08.00 uur tot 08 februari 17.00 uur

Waterbedrijf Groningen gaat werkzaamheden uitvoeren op distributiepompstation Lauwersoog. Door de werkzaamheden is er in de periode van 31 januari 08.00 uur tot 08 februari 17.00 uur kans dat er soms een kort moment een iets lagere druk op de waterleiding is.

De lagere waterdruk kan voorkomen in – en in de omgeving van:
Lauwersoog – Vierhuizen – Zoutkamp – Niekerk – Houwerzijl – Zuurdijk – Warfhuizen – Ulrum – Leens – Wehe-den Hoorn – Kloosterbuuren – HornHuizen.

Wat merkt u van de lagere waterdruk?

Door de werkzaamheden kan de druk soms gedurende de dag een kort moment iets lager zijn. We streven ernaar dat de waterdruk blijft voldoen aan minimaal 1,5 bar. Maar deze waterdruk is behoorlijk lager ten opzichte van de normale dagelijkse waterdruk. De lagere waterdruk kan dus wel als véél minder worden ervaren.

Wij realiseren ons als geen ander dat minder waterdruk een vervelend ongemak kan zijn. Vanzelfsprekend stellen wij dan ook alles in het werk om het ongemak zo veel mogelijk te beperken.

Advies: zorg voor water op voorraad

  • Uit voorzorg geven we het advies om van te voren voldoende drinkwater voor consumptiedoeleinden in voorraad te nemen
  • Maakt u gebruik van drukverhoging (hydrofoor)- en/of sprinklerinstallaties? Door de eventuele drukschommelingen kunnen dergelijke installaties een storing melden. Dit kan verholpen worden door de installatie te resetten en/of hiervoor de huisbaas en/of woningstichting te bellen.
  • Door de werkzaamheden kan het water soms wat troebel, bruinachtig van kleur zijn. Troebel water is niet schadelijk voor de gezondheid. Laat het water even doorstromen tot de bruine kleur verdwenen is. U kunt het nog niet helemaal heldere water overigens prima gebruiken voor uw planten. Zie hieronder meer informatie over troebel water.

 

Meer informatie

Klanten die mogelijk met een lagere waterdruk te maken krijgen zijn hierover  per brief geïnformeerd. Daarnaast hebben we het ook als nieuwsbericht gedeeld via onze online (social) media kanalen.

Tot slot, incidenteel kunnen werkzaamheden onvoorzien uitlopen. Kijkt u daarom voor de meest actuele informatie hier. Heeft u vragen over de werkzaamheden? Belt u dan onze afdeling Klantservice via telefoonnummer (050) 368 86 88 (optie 1).

Veelgestelde vragen

  • Troebel water ziet er niet fris uit, maar is niet schadelijk voor de gezondheid.

    Als het water troebel is, kun je het beste de kranen in huis even dichthouden. Na een half uur is het troebele water meestal wel uit de hoofdleidingen verdwenen. Laat vervolgens het water goed doorstromen totdat het weer helder is.

    Oorzaak van troebel water
    Als de stroomsnelheid in het leidingnet plotseling toeneemt of verandert, kunnen ijzer- en mangaandeeltjes loslaten en wordt het water troebel en bruin. Dit kan veroorzaakt worden door werkzaamheden aan het leidingnet, een plotseling hoog waterverbruik of door een leidingbreuk.

  • Troebel water  wordt veroorzaakt door deeltjes ijzer en mangaan die van nature voorkomen in het grondwater. Deze deeltjes worden voor het grootste deel uit het water gefilterd tijdens het zuiveren van grondwater tot kraanwater. Een klein deel gaat door de filters heen en zet zich af in de leidingen. Onder normale omstandigheden merkt u daar niets van. Bij een onverwachte afname van veel water, kan de stroomsnelheid veranderen en kan er troebel water ontstaan. Dit ziet er niet fris uit, maar is niet schadelijk voor de gezondheid.

  • De was kun je in dit geval het beste even overdoen met een biologisch inweekmiddel. Zorg er wel voor dat je de was tussen de twee wasbeurten door goed nat houdt, anders gaan de vlekken er niet meer uit.

  • Soms zijn onderhoudswerkzaamheden aan ons leidingnet nodig. Dat brengt helaas zo nu en dan overlast met zich mee. Opgebroken straten, modder, troebel water, minder of soms zelfs geen water. Toch is het noodzakelijk: daarmee zorgen we ervoor dat we ook in de toekomst altijd betrouwbaar drinkwater uit de kraan kunt tappen.