Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Langer dan een week niet thuis geweest? Spoel je leidingen door!

Wanneer een huis langer dan een week niet bewoond wordt, staat het water stil in de waterleiding. Dat is niet fris en komt de smaak niet ten goede. Spoel direct bij thuiskomst de drinkwaterleidingen goed door. Doe dit 1 minuut en je hebt weer lekker, vers drinkwater van goede kwaliteit!

Wanneer een huis langer dan een week niet bewoond wordt, staat het water stil in de waterleiding. Dat is niet fris en komt de smaak niet ten goede. Spoel direct bij thuiskomst de drinkwaterleidingen goed door. Doe dit een minuut en je hebt weer lekker, vers drinkwater van goede kwaliteit!

Terug van vakantie en langer dan een week niet thuis geweest? Dan raadt Waterbedrijf Groningen aan de drinkwaterleiding één minuut door te spoelen. Zodra kraanwater langere tijd stilstaat, loopt de kwaliteit terug. Bij een temperatuur van 25 graden of hoger is er bovendien kans op bacteriegroei in de waterleiding. Door alle warme en koude kranen bij thuiskomst één minuut door te laten lopen heb je weer lekker vers kraanwater.

Doorspoeltips

  • Spoel eerst het toilet door;
  • Zet de warme en koude kraan tegelijkertijd aan en laat het op lauwe temperatuur goed doorstromen;
  • Spoel alle kranen één minuut door;
  • Spoel de douchekop door, ondergedompeld in een gevulde emmer met water. Zo ontstaat er geen verneveling.

Tip: vang het water op in een emmer of teil, dan kun je het nog eens gebruiken voor de planten, de tuin of het wassen van de ramen, de auto of caravan.

Fijne vakantie!