Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Start campagne ‘Chemievrij maakt je blij’

Met de campagne ‘Chemievrij maakt je blij’ zijn Waterbedrijf Groningen, Waterschap Hunze en Aa’s, Provincie Drenthe en NMF Drenthe een campagne begonnen om chemische onkruidbestrijding bij particulieren terug te dringen. Assen geldt als een eerste ‘proeftuin’.

Meer dan 200.000 Groningers drinken hun water uit de Drentsche Aa. Samen met diverse organisaties proberen we daarom het water te beschermen tegen vervuiling. Helaas is schoon water niet vanzelfsprekend. Regelmatig worden er te hoge concentraties bestrijdingsmiddelen in het oppervlaktewater aangetroffen. Voor hoveniers is het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen verboden, maar bij particulieren zijn ze nog wel toegestaan. Bijvoorbeeld om het terras of de oprit onkruidvrij te maken.

‘Chemievrij maakt je blij’
Mensen die in het gebied van de Drentsche Aa wonen vragen we daarom hun medewerking om het tij te keren. Hoe minder bestrijdingsmiddelen er in het water komen, hoe minder het waterbedrijf eruit hoeft te halen. Ook insecten zoals bijen, vlinders en andere bodem- en waterbeestjes wordt hier een groot plezier mee gedaan.

“Lever je bestrijdingsmiddelen in en krijg een vlinderstruik cadeau”
Assen-Oost en Assen-Zuid wateren rechtstreeks af op de Drentsche Aa. Bewoners uit deze wijken kunnen tussen nu en 31 juli hun chemische bestrijdingsmiddelen inleveren bij de Milieustraat in Assen. Zij ontvangen dan een voucher voor een gratis vlinderstruik. Deze kunnen ze inleveren bij de Tuinland in Assen. Kijk voor de actievoorwaarden + tips over natuurvriendelijk tuinieren op www.chemievrijmaaktjeblij.nl.

Als de actie succesvol verloopt, dan wordt er in 2020 een vervolg aan gegeven.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.