Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Kans op lage druk in de omgeving Warffum

Van woensdag 20 oktober 20.00 uur tot donderdag 21 oktober 08.00 uur

Waterbedrijf Groningen gaat een nieuwe transportleiding aansluiten en doorverbinden op het bestaande leidingnet. Door deze werkzaamheden hebben inwoners in, en in de omgeving van, Warffum, Usquert, Uithuizen kans op minder waterdruk in de avond/nacht van 20 oktober 20.00 uur tot 21 oktober 08.00 uur en er is kans op troebel water.

 

Wat merkt u van de lagere waterdruk?

Tijdens de uitvoering streven we ernaar dat de waterdruk blijft voldoen aan minimaal 1,5 bar. Maar deze waterdruk is behoorlijk lager ten opzichte van de normale dagelijkse waterdruk. De lagere waterdruk kan dus wel als véél minder worden ervaren. Wij realiseren ons dat een lagere waterdruk ongemak kan veroorzaken. De werkzaamheden worden zodoende bewust in de avond- en nachturen uitgevoerd om het ongemak voor u zoveel mogelijk te beperken.

 

De lagere waterdruk kan voorkomen in – en in de omgeving van:
Warffum, Usquert, Uithuizen, Den Andel, Rasquert, Rottum.

Advies: zorg voor water op voorraad

  • Uit voorzorg geven we het advies om van te voren voldoende drinkwater voor consumptiedoeleinden in voorraad te nemen
  • Daarnaast is het raadzaam tijdens de bovengenoemde periode – uit voorzorg – uw (af)wasmachine niet te gebruiken

Na de werkzaamheden kan het water troebel, bruinachtig van kleur zijn
Troebel water is niet schadelijk voor de gezondheid. Laat het water even doorstromen tot de bruine kleur verdwenen is. U kunt het nog niet helemaal heldere water overigens prima gebruiken voor uw planten. Zie onderaan deze pagina meer info over troebel water.

Waarom is het raadzaam om geen wasmachine te gebruiken?
In geval van troebel water kan er in het wasgoed roestvlekken ontstaan. Deze vlekken kunnen verwijderd worden door opnieuw te wassen met een biologisch inweekmiddel. Zorg er wel voor dat u de was tussen de twee wasbeurten door goed nat houdt, anders gaan de vlekken er niet meer uit.

Maakt u gebruik van drukverhoging (hydrofoor)- en/of sprinklerinstallaties?
Door de eventuele drukschommelingen kunnen dergelijke installaties een storing melden. Dit kan verholpen worden door de installatie te resetten en/of hiervoor de huisbaas en/of woningstichting te bellen.

Meer informatie

Klanten die mogelijk met een lagere waterdruk te maken krijgen zijn hierover geïnformeerd via een e-mailservicebericht. Daarnaast is het via een advertentie aangekondigd in de huis-aan-huis kranten Noorderkrant en Ommelander Courant en via onze online (social) media kanalen.

Onvoorziene uitloop
Ondanks zorgvuldige voorbereidingen kan het voorkomen dat de uitvoering onvoorzien en/of vanwege technische redenen iets langer doorloopt in tijd. Als dit gebeurt, zullen we dit zo spoedig mogelijk communiceren via onze website, onze online media kanalen (facebook en twitter). Heeft u vragen over de werkzaamheden? Belt u dan onze afdeling Klantenservice via telefoonnummer (050) 368 86 88 (optie 1).

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.