Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Waterbedrijf Groningen zet deuren open voor sportief en geïnteresseerd publiek

Zaterdag 28 september zette Waterbedrijf Groningen haar deuren open voor publiek. In de vroege ochtend doorkruisten honderden deelnemers het centraal magazijn in Hoogezand. Daarna, tijdens onze ‘Dag van de Techniek’ heetten we tientallen bezoekers welkom die interesse hebben in het waterbedrijf als werkgever.

Al rond 07.00 mochten we gastheer zijn van honderden wandelaars die meededen aan de Tocht om de Noord, een cultureel wandelevenement in de provincie Groningen. Voor deze sportieve deelnemers hadden we uiteraard een watertappunt beschikbaar gesteld om het vochtpijl goed op orde te houden en de dorst te lessen. Daarnaast kregen ze nog een mooie demonstratie mee van onze monteurs als arbeidsvitamine voor de rest van de lange tocht. Tot slot kregen de sportievelingen nog een exclusief  ijsje getrakteerd, dat Waterbedrijf Groningen speciaal ter gelegenheid van het 140-jarig jubileum heeft laten maken. Het was dan nog wel een beetje vroeg en fris, maar bijna alle deelnemers maakten gretig gebruik van het koude aanbod!

Dag van de Techniek
Waterbedrijf Groningen heeft regelmatig vacatures voor (distributie)monteurs en technische stagiairs. Mensen die geïnteresseerd zijn in deze vacatures leren we graag beter kennen. Tijdens de Dag van de Techniek tussen 10.00 en 14.00 lieten monteurs zien hoe je een leiding monteert, maar konden de tientallen bezoekers ook persoonlijk kennis maken met onze medewerkers en het bedrijf via speeddates. Het leverde interessante gesprekken op en warme contacten voor nieuwe vacatures die in de toekomst worden opengesteld.

Fultonweg
Plaats van handeling was zaterdag het centraal magazijn in Hoogezand aan de Fultonweg. Het gebouw is in 2018 in gebruik genomen door Waterbedrijf Groningen en fungeert onder meer als centraal magazijn. Het gebouw is ‘all electric’ en voorziet volledig in de eigen energiebehoefte. Bij de renovatie is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen. Op het dak zijn 1.664 zonnepanelen geplaatst die een gasaansluiting overbodig maken.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.